maandag 1 april 2013

counting my blessings - week 12 en 13

Dat vermoed ik tenminste, dat week 13 net gepasseerd is. 't Zou kunnen dat mijn telling intussen al niet meer klopt. Maar 't waren weer goeikes, die twee weken.

wat gebeurde er in babyland:

- de laatste echo
- een bezoekje aan de vroedvrouw
- de laatste twee info-avonden bij Zwanger in Brussel, over borstvoeding en over de kraamtijd
- zwangerschapsyoga
- de geboortekaartjes zijn besteld!
- de geboortekaartjes-adreslijst is bijna volledig!
- een gezellige babyborrel waar ik een uur of wat met een oefenbaby op de arm mocht staan en in die tijd smoorverliefd werd op Rosie, de schattigste baby van de wereld (nog eventjes)

in grotemensenland

- lekker eten
- een zondagse wandeling 'en famille'
- de Mattheuspassie, met de Fienen! (en ja, de drie uur kerkstoel vielen een pak beter mee dan verwacht)
- een etentje vooraf
- strandwandelingen
- een feestje met meneer Fresita op zijn best
- een pedicure
- een afgewerkte bestelling en het daarmee gepaard gaande contentementin de schemerzone tussen baby- en grotemensenland (de zwangerschapswolk?)

- gratis voetreflexologie (Sarah zocht zwangere proefkonijnen voor haar stage; er zijn slechtere manieren om een weekje vrij in te zetten)
- een zwangerschapsmassage (de pedicure waarvan hierboven sprake zou ook wel bij deze categorie kunnen, aangezien ik vooral voor een pedicure gegaan ben omdat ik door de buik in ademnood verkeer als ik langer dan 30 seconden naar mijn voeten reik)
- enkele verbeteringswerken in ons appartement worden stilaan afgerond (de kraan en de betegeling in de badkamer zijn gerepareerd, gordijnen ingekort, kabelspaghetti in de keuken weggewerkt, de naaihoek opgeruimd en de transformatie van de rommelkamer naar iets wat ooit de babykamer zal worden maar eerst vooral een minder rommelige kamer moet worden)

de opgeruimde naaihoek

(naar 't schijnt zou dat iets te maken kunnen hebben met mijn nakende moederschap, dat ik me plots druk maak over dit soort pietluttigheden.)

2 opmerkingen:

  1. Ah, de alom gekende nesteldrang!
    Wees gerust: dat verdwijnt weer, mijn huis lag er een drietal maanden na de bevalling weer zo rommelig bij als ervoor.
    Zucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een beetje goesting om wat op te ruimen kan hier geen kwaad - ben ook blij dat de nesteldrang zich toch wel vooral uit in "dit moet allemaal buiten", dus veel dozen vullen voor de kringwinkel, en niet zozeer: "dit heb ik allemaal nodig". Ik doe hardnekkig mijn best om het evenwicht een beetje te bewaren: tegenover alles wat dat kind met zich meebrengt (babybedje en dergelijke) staat er ook vanalles dat de deur uitgaat... Maar toch. Ik heb het gevoel dat dat hier binnenkort aardig vol zal staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen