zondag 30 juni 2013

de goddelijke huisvrouw

Ja, ik! Terwijl man en kind lustig uiltjes knappen in de zetel,toverde ondergetekende zowaar een chocoladecake én een rabarbermerenguetaart uit mijn hoge hoed. Uit de oven eigenlijk.


Anders dan Zsazsa voorstelt dient de taart niet om mijn schoonouders te imponeren (ik baarde zeer recent hun kleinkind, wat dat betreft zit ik nog wel even safe). Deze patisserie is voor ander schoon volk bestemd: op wat ongetwijfeld een prachtige zondagnamiddag gaat worden vindt alweer een bijeenkomst van de Fienen plaats, met wederhelften én nageslacht. Het is de eerste keer sinds mijn verjaardag dat wij elkander zien, dus daar horen taart en bubbels bij. Ik ben blij met het resultaat, hopelijk smaakt het zo goed als het eruit ziet.

En als dat niet zo is, heb ik nog backup-lekkers uit een andere hoge hoed: stroopwafelcake (?) en kleine gebakjes uit de Hema. Een feest wordt het dus zeker.

Het is trouwens voor Jackie de eerste ontmoeting met een heleboel vriendjes. En straf genoeg is ze zelfs niet de jongste. De oohs en aahs zullen verdeeld moeten worden tussen haar en Rosalie. En Ella en Fien en Felix en Otto en Theo en Rosie en Vic en Bas en Louise en Billie en Leon en Mira. Want die blijven natuurlijk ook allemaal even schattig. En verder zullen we ook één iemand in het bijzonder aan zijn oren moeten trekken. Maar daarover weldra meer.

Ik wens u een schone zondag - en ik hoop voor mezelf hetzelfde.

1 opmerking: