zaterdag 10 augustus 2013

slaapzakperikelen

Onze kleine pruts is uit haar kleinste überschattige slaapzakje gegroeid. En omdat die dingen wel regelmatig in de was zitten of nat aan de droogrek hangen, hebben we behoefte aan een extra exemplaartje dat wel past. Het boekje Cool Baby en een afgedankte trui van meneer brachten soelaas. Gisteren werd tijdens de dutjes een zachte, bruine, teddy-achtige slaapzak in elkaar gebokst.

Met een klein probleem, zoals u kan zien:


een veel te grote halsopening en meteen ook te grote armsgaten. Ze kan er helemaal met haar gezicht in verdwijnen, en dat is net iets dat je wil vermijden... In het boekje staat de raad om zelf de vorm van de halslijn aan te passen, maar dat is zo'n zonde door dat stukje tricot - en bovendien zie ik het niet echt zitten om die zware metalen rits door te knippen... Ik dacht aan stukjes velcro om het boeltje om te plooien? Het past dan wel niet helemaal aan bovenaan, maar is dat eigenlijk een probleem? Iemand tips? Want ik vind het wel best mooi, dat slaapzakje. Misschien moet ik vanavond maar eens raad vragen aan oma Fresita, a.k.a. de beste naaister van de wereld.

(trouwens, de mouwen van de trui worden bewaard om er ooit een broekje van te maken.)

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er heel mooi uit! Wat jammer dat hij vanboven niet goed past.

    Ik zou voor velcro gaan om dat kraagje naar beneden te halen, maar velcro durft in de was wel te slijten. Kamsnaps zijn misschien nog een betere optie. Die zijn snel gezet en houden dat kraagje ook mooi naar beneden en eventueel klik je er het armsgat wat kleiner mee. Ik heb er hier in tien kleurtjes liggen, kom maar proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik denk dat de laagjes stof nogal dik zijn voor kamsnaps. Maar ik houd het in overweging. Om velcro tegen slijtage in de was te beschermen, helpt het om ze dicht te plakken alvorens ze in de was te doen (ook bij luiertjes!). Maar soît, ik zie je dinsdag!

    BeantwoordenVerwijderen