woensdag 2 augustus 2017

Wat eten de Fresita's? Weekmenu week 30

Een atypische week: de kinderen vertrokken woensdag naar zee met hun grootouders, en op vrijdagavond liet ik Johan achter om die grootouders, samen met Jackie's meter Tineke, te gaan aflossen. Maar ook tijdens atypische weken wordt er gegeten, dus: een nieuw weekmenu.

maandag
Salade Niçoise, naar het recept van Nigella Lawson. Eén van de favorietjes hier. Uiteraard met heerlijke boontjes uit de tuin van opa Karel.

dinsdag
Courgetti met kaas en kerstomaatjes, uit Super Eten voor Super Kinderen. Door gewone spaghetti te vervangen door courgetti wordt een gerecht heel gemakkelijk een berg groenten. En door de berg kaas erbij wordt het toch een topper voor mijn kinderen.Uit opa Karel's tuin stond er ook een bord boontjes en tomaten op tafel. Onze kinderen zijn dol op boontjes.

woensdag
De mini's zijn naar zee met de grootouders, een fijne gelegenheid voor ons om uithuizig te eten. We maken thuis niet zo vaak vlees klaar, maar eten op restaurant graag een steak. Er zijn in Diest niet echt veel goede restaurants, maar voor de klassieke brasseriekeuken kan je wel op enkele plaatsen terecht. Bij de Casino, bijvoorbeeld.

donderdag
Er was nog courgetti over van dinsdag. Restjesdag dus.

vrijdag
Johan en ik kunnen samen lunchen. Zonder kinderen. Dat gebeurt niet vaak. We kozen een bordje tapas bij Il Giardino (neen,  ik geraak ook niet door die Flash-player. Lieve mensen van Il Giardino: héél veel mensen geraken niet op jullie website). Voor dessert en koffie gingen we naar Stuckens. Of neen: ik moet eerlijk zijn. We gingen eerst naar Stuckens, en dan pas tapas eten.

zaterdag
Herenigd met de kroost aan zee. Uitgebreid koken komt doen we daar meestal niet, maar meter Tineke verwent ons met haar heerlijke pasta met broccoli, spekjes, kerstomaatjes, champignons en feta. De kinderen eten zich een breuk. En dat terwijl we voor de lunch al tapas en Brusselse wafels aten bij Theater Aan Zee. En tussendoor nog een ijsje bij George. (omdat ik al het hele jaar regelmatig terugdenk aan die coupe Nougatine waar ik het vorig jaar al eens over had.)
(en voor wie nu het bericht achter vorige link gelezen heeft en zich afvraagt hoe ons verblijf aan zee dit keer verliep... spannend! Ik vertel er héél binnenkort meer over!)

zondag
Die Meter Tineke is niet alleen een gerief in huis, die weet ook nog eens op de meest diverse plaatsen in ons land de beste adresjes te vinden. De pizza's van Piano Piano zijn mijn aanbeveling meer dan waard.


2 opmerkingen:

  1. Was leuk van jullie onverwacht tegen het lijf te lopen :-) Moet bijna 15 jaar geleden zijn zeker?

    BeantwoordenVerwijderen