Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's? Weekmenu week 30

Een atypische week: de kinderen vertrokken woensdag naar zee met hun grootouders, en op vrijdagavond liet ik Johan achter om die grootouders, samen met Jackie's meter Tineke, te gaan aflossen. Maar ook tijdens atypische weken wordt er gegeten, dus: een nieuw weekmenu.

maandag
Salade Niçoise, naar het recept van Nigella Lawson. Eén van de favorietjes hier. Uiteraard met heerlijke boontjes uit de tuin van opa Karel.

dinsdag
Courgetti met kaas en kerstomaatjes, uit Super Eten voor Super Kinderen. Door gewone spaghetti te vervangen door courgetti wordt een gerecht heel gemakkelijk een berg groenten. En door de berg kaas erbij wordt het toch een topper voor mijn kinderen.



Uit opa Karel's tuin stond er ook een bord boontjes en tomaten op tafel. Onze kinderen zijn dol op boontjes.

woensdag
De mini's zijn naar zee met de grootouders, een fijne gelegenheid voor ons om uithuizig te eten. We maken thuis niet zo vaak vlees klaar, maar eten op restaurant graag een steak. Er zijn in Diest niet echt veel goede restaurants, maar voor de klassieke brasseriekeuken kan je wel op enkele plaatsen terecht. Bij de Casino, bijvoorbeeld.

donderdag
Er was nog courgetti over van dinsdag. Restjesdag dus.

vrijdag
Johan en ik kunnen samen lunchen. Zonder kinderen. Dat gebeurt niet vaak. We kozen een bordje tapas bij Il Giardino (neen,  ik geraak ook niet door die Flash-player. Lieve mensen van Il Giardino: héél veel mensen geraken niet op jullie website). Voor dessert en koffie gingen we naar Stuckens. Of neen: ik moet eerlijk zijn. We gingen eerst naar Stuckens, en dan pas tapas eten.

zaterdag
Herenigd met de kroost aan zee. Uitgebreid koken komt doen we daar meestal niet, maar meter Tineke verwent ons met haar heerlijke pasta met broccoli, spekjes, kerstomaatjes, champignons en feta. De kinderen eten zich een breuk. En dat terwijl we voor de lunch al tapas en Brusselse wafels aten bij Theater Aan Zee. En tussendoor nog een ijsje bij George. (omdat ik al het hele jaar regelmatig terugdenk aan die coupe Nougatine waar ik het vorig jaar al eens over had.)




(en voor wie nu het bericht achter vorige link gelezen heeft en zich afvraagt hoe ons verblijf aan zee dit keer verliep... spannend! Ik vertel er héél binnenkort meer over!)

zondag
Die Meter Tineke is niet alleen een gerief in huis, die weet ook nog eens op de meest diverse plaatsen in ons land de beste adresjes te vinden. De pizza's van Piano Piano zijn mijn aanbeveling meer dan waard.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie