maandag 3 januari 2011

mais il est où le soleil?

Gewapend met de tips van Elza D. en de geërfde kodak van mijn schoonouders ging ik vandaag aan de slag, vastberaden u een mooie foto te laten zien van de vlaggetjes die ik vandaag gemaakt had. Want die vlaggen zijn altijd veel mooier dan de foto's doen vermoeden. Ik dacht dat de boosdoener vooral de niet erg fleurige kleur van onze muur hier was waar ik de vlaggetjes altijdhang. Die kleur heet "mud", en daar lijkt het ook het meest op: modder. Klinkt verschrikkelijk maar het is best wel mooi. Hoewel het wellicht een andere kleur was geworden als ik bij het kiezen ervan besefte dat ik hier ooit zelf zou komen wonen (meneer Fresita en ik schilderden samen het appartement nog voor ik van plan was hier ooit echt in te trekken). Buiten één kamer zijn alle muren "mud" bij ons. Die ene kamer is appelgroen. Die verf heeft niet goed gepakt, ik ben er volledig niet tevreden van, maar 't is alvast wel wat frisser dan dat die donkere modderkleur. Dus daar kwamen vandaag de vlaggetjes tegen voor de foto. En dan, zoals Elza gebiedt: niet flitsen! Resultaat: zwarte foto. Lamellen open. Resultaat: zwarte foto. Lamellen helemaal omhoog: zwarte foto. Licht aan: zwarte foto. Nog een lamp, en nog een lamp en nog een lamp: donkere foto. Sorry Elza, ik kan het niet. Om elf uur 's middags begint het licht te worden en om vier uur gaat de zon alweer onder. Onze straat is smal en het gebouw aan de overkant is net zo hoog als het onze. Echt veel zonlicht komt hier dus niet binnen. En voor u compassie begint te krijgen: zo mistroostig is het hier nu ook weer niet, maar voor schoon foto's te trekken moet je toch op een ander zijn. En een buiten hebben we hier ook al niet. Ik heb dan toch maar geflitst...
En wat waarschijnlijk nog erger is: ik heb hem nog digitaal bijgewerkt ook, waar ik ook al absoluut geen verstand van heb. Dus zoals altijd: hij is mooier in 't echt. De dagen zijn al weer aan 't lengen trouwens.


Nog meer gemaakt voor Loe en zijn zus, in opdracht van een collega:Ja. Ja, ook geflitst. Ik ga wat aan mijn cameraskills doen. Maar eigenlijk wil ik vooral een alsmaar betere naaister worden.

1 opmerking: