donderdag 22 september 2011

Potemkine

Gisteren besloten meneer en ik dat wij ons ervoor moesten hoeden geen dikzakskes te worden. Dat besluiten we om de zoveel tijd. Dan koop ik een paar nieuwe loopschoenen en hij een fitnessabonnement en we gebruiken onze nieuwe aanwinsten drie keer op drie maanden tijd. Ongeveer. Wij houden namelijk niet zo van sport. Maar we zijn er ons van bewust dat we daar beter wel iets aan zouden doen. En nu weten wij ook wel dat wandelen niet meteen de efficiëntste sport is - maar het is wel de sport die het minst op sport lijkt. En we zullen wel meer calorieën verbrand hebben dan wanneer we gisteravond gewoon in de zetel zouden gelegen hebben. We zijn dus op wandel gegaan, op een zachte nazomeravond, in het voor zijn doen bijzonder vredige Brussel.

We stapten tot aan de Hallepoort en kwamen eindelijk terecht in de geweldige nieuwe bar Potemkine. En meteen hadden we spijt. Dat we daar nog niet eerder waren geweest. Dat we daar niet gewoon een hele zomer elke avond hebben gezeten. Soît. In de herfst kan men ook op café.Voor wie iets van Brusselse horeca kent - Potemkine is de jongste telg van Frédéric Nicolay - dat is de man van de Walvis, de Roi des Belges, Bonsoir Clara... Er worden regelmatig films vertoond - gisteren was dat buiten, maar er zou ook een filmzaaltje zijn - hoe schitterend is dat - en op zondagochtend speelt er een kinderfilm - terwijl de mama's en de papa's en andere sympathisanten kunnen brunchen - heerlijk! Maar ik weet eigenlijk niet of dat alleen tijdens de zomervakantie was, of dat dat blijft duren.

3 opmerkingen:

 1. Kijk hé, op zo'n momenten vind ik het spijtig dat ik in een boerengat woon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zàlig watermeloenensap hebben ze daar! Maar voor de rest kon ik toch niet zo goed voor mezelf beslissen of ik het nu wel of niet iets te hipsterig vond. Maar in ieder geval cool karkas aan het plafond :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sanseveria, je weet niet hoe fijn het is om dat te lezen. Omdat ik me er elke dag weer van moet overtuigen dat het fijn is om niet in een boerengat te wonen. Leuk om te lezen dat ik boerengatters kan warm maken voor de geneugten van de stad! Veel liefs - van een boerengatter in hart en nieren!
  En kapucijnaap - watermeloensap? Moet ik eens proberen. Zou ik op eigen initiatief niet rap kiezen - ik zou denken dat watermeloensap eigenlijk gewoon water is. En ja, die walvis is heel cool. En te hipsterig, ik zie wel wat je bedoelt maar er zat in de week toch vooral geweldig gewoon volk - mij stond het wel aan. Ik stel voor dat we 't samen nog eens gaan checken om zeker te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen