dinsdag 27 september 2011

proper eten

Eén van de populairste producten uit de Mademoiselle Fresita-winkel blijft de schort. Om te eten of om te knutselen. Oorspronkelijk bedoeld voor peuters. Tot nichtje Marthe jaloers was op die van haar kleine broertje Nisse. Toen werd er eentje gemaakt voor kleuters. En toen kwamen er schorten voor grotere kleuters - en nu is het zover: ook meisjes van bijna zes willen soms nog een schort aan aan tafel. Omdat bijvoorbeeld spaghetti eten zonder smossen moeilijk blijft. Want ze blijven groeien, die varkens. tijd voor nieuwe schorten dus!

Nisse mag voortaan dineren in stijl, met een cravate:


en voor Marthe gaan we voor rood met witte bollekes en een mereltje. toile-ciréekes van Kitsch Kitchen, biaislint van Veritas en het mereltje knipte ik uit een overschotje van tafelzeil dat ik ooit kocht bij Hexagoon. Het patroon van de schort is een aangepaste versie van een patroontje uit een Knippie van een jaar of twee geleden.

En eigenlijk past dit ook onder deze blogtitel: ik legde vandaag de laatste hand aan een tafelkleed dat iemand bij me bestelde. Niet veel werk zou je zeggen - maar dat gezwoeg met grote lappen stof viel me zwaarder dan ik gedacht had.

Maar ik ben tevreden met het resultaat, mooie kleurtjes, mooie stofjes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten