zondag 26 februari 2012

Counting my blessings

Aan het eind van de week de mooie momenten overlopen, dat vergroot het geluk. En daar zijn we voor. Maar als je aan het eind van die week nog volop zo'n mooi moment aan het beleven bent, dan komt het daar niet van hè. Dus bij deze: een terugblik op de voorbije week, bij het begin van een nieuwe.

Ik genoot deze week van:

- een gezellig etentje
- een fijne opvrolijk-lunch met een zieke collega
- een goeie evaluatie op het werk
- chocolaatjes en een korte knutselsessie op het werk ter ere van een jarige collega
- een knettergek optreden
- cocktails en een goed gesprek achteraf
- een geslaagde en gelukkig ook erg compacte "voorjaarsschoonmaak"
- een heerlijk relaxte namiddag vol wellness en vriendschap
- bezoek van de familie met lekker zelfgemaakt eten, een wandelingetje door Brussel en Krokuskriebels in het MiM
- een eerste pasbeurt van een mooi nieuw kleedje in de maak door de mama
- en tot slot: nog maar eens een geweldig optreden!

waarover toch wel een woordje meer gezegd mag worden. Ik had het al eens over dit orkestje. Bruxelles Aires Tango Orchestra speelt elke laatste zondag van de maand in de Kafka. Wij weten wel wat te doen vanaf nu. Die sfeer, die muziek... één woord: fantastisch. De Kafka is een beetje groezelig, er wordt veel gepraat en het stinkt er naar harpic-blokjes, en hoewel ik nog nooit in Buenos Aires geweest ben, dit is wat ik me er bij voorstel: de mooiste muziek door een paar passionele muzikanten (waaronder een contrabassiste die wel een voorstudie van Penelope Cruz lijkt) in achterkamertjes van kleine kroegjes, tango-getaffel op een kleine dansvloer... heerlijk om het nog eens mee te maken. Meneer en ik volgden ooit een beginnerscursus tango maar die uitspatting is een stille dood gestorven. Jammer, want eigenlijk zijn er weinig dingen zo zalig als een tango kunnen dansen met uw lief. Dat deden we dan ook gisteravond weer even. Niet in de Kafka, maar op weg naar huis. Op de stoep van de Dansaertstraat, en dwars over de Nieuwe Graanmarkt. You know when you've been tangoed.

2 opmerkingen:

  1. daarvan krijg ik nu goesting om nog eens op stap te gaan zie. maar ik vrees dat ik toch nog wat geduld zal moeten hebben. ondanks het rookverbod is de kafka niet het soort kroeg om met je baby te gaan zitten he ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad. Volgens mij is de harpic-geur ook schadelijk. Maar zodra je klaar bent voor een babysit, dan gaan we samen! Deal?

    BeantwoordenVerwijderen