woensdag 26 december 2012

ho ho ho

De marktjes zijn intussen achter de rug, net als de eerste eindejaarsfeesten. Stuk voor stuk toppertjes. La Dorlotterie was gezellig, op de Kunstkaai verkocht ik nog een groot deel van mijn resterende stock en ik vierde al drie kerstfeesten in uitstekend gezelschap, met lekker eten en leuke cadeautjes. Babymans neemt inmiddels menselijke proporties aan, en 't is al een tijdje geleden dat ik mijn gewone jeans nog heb geprobeerd, maar ik vrees dat dat toch tevergeefs zou zijn. Gelukkig kreeg ik al van vier gulle mama's zwangerschapskleren toegestopt - inmiddels is mijn collectie groter dan wat ik ooit zelf bijeengeshopt zou hebben. En eens je zo'n zwangerschapsbroek hebt aangehad, dan hoeft die jeans met dat haarelastiekje en de openritsverberger plots niet meer zo nodig. Wat een zaligheid. Ik denk dat ik nooit nog iets anders ga aantrekken.

Vrijdag mogen we nog eens gaan kijken naar ons nageslacht. En hopelijk weten we dan ook meteen of het een zoon of een dochter wordt. Best wel spannend. Meneer is enthousiaster over de meisjesnaam, hij hoopt dus op een meisje. Ik wou eigenlijk liefst een jongen, maar het huizenhoge cliché blijkt van toepassing: als 't maar gezond is. Maar ik wil het wel graag weten hoor. Dan wordt het weer allemaal wat concreter en kan ik wat gaan nadenken over kleertjes en kaartjes en snoepjes enzo.

De zwangerschap, die intussen halfweg is (stel je voor!) loopt nog steeds op wieltjes. Naast de groeiende buik merk ik er niet zoveel van. De bevalling is nog best wel ver weg zodat ik me daar nog niet al te veel zorgen over maak. Mijn grootste angst betreft momenteel mijn navel, die er volgens de boekskes elk moment kan uitfloepen. Ik weet niet precies waarom ik dat idee zo verafschuw, maar ik moet er echt niet aan denken. Ik lees dat er ook vrouwen zijn bij wie het niet gebeurt, en ik ga er dan maar gewoon van uit dat dat bij mij ook zo zal zijn.

Intussen probeer ik te bedenken wat we nu eigenlijk echt allemaal nodig hebben voor de baby. Het lijstje dat Riet me op eenvoudig verzoek toestuurde lijkt alvast een goede leidraad, samen met het lijstje van de Hema en eentje dat Kind en Gezin me opstuurde. Ik kan al heel wat lenen van mijn twee schoonzusjes, en wat ik nog niet heb ga ik proberen zelf te maken. Een projectje dus, waarvan je hier zeker het relaas nog zal lezen. Eén van mijn kerstcadeautjes gaat me hier alvast bij helpen.

2 opmerkingen:

  1. Oh ik vind het ook spannend. Koop maar niet teveel, je hebt echt niet zoveel nodig.
    Nog een fijne lectuurtip: Mama van Celia Ledoux

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel, aan dat boek zat ik ook al te denken. Heb jij het toevallig?

    BeantwoordenVerwijderen