Doorgaan naar hoofdcontent

counting my blessings - 2013, week 4

- een bezoekje aan de vroedvrouw. We bekeken samen de uitslagen van de vorige echo, waaruit bleek dat onze dochter een geweldig gemiddeld kind is. Mooi zo. Uitblinken mag later nog, wees voorlopig maar enorm gemiddeld, meisje. Favoriet momentje: het luisteren naar haar hartje met de doptone. Daar kan geen plaat tegenop.

- enthousiasme hier ten huize over een geboortekaartje. Ik zou het het liefst van al aan iedereen laten zien. Maar dat gaan we nog even niet doen.

- vriendelijke bediening bij Publico

- vrije dagen waarop er naaiprojecten werden afgewerkt:


op bestelling: vlaggen voor Sam en Gitte


een kussen dat ligt te wachten op een volgend rendez-vous met de bestemmeling

- zelfgemaakte appelchips


- het concreet uitwerken van één van mijn honderden pins op pinterest:

koelkastmagneetjes gepimpt met washi-tape
- een lief dat kookt

- zwangerschapsyoga in Schaarbeek

- zelfgebakken speculaas

- een avond met lekker eten bij enkele fijne mensen en hun lieve kinderen

- een beetje sport in goed gezelschap (die conditie van mij, daar is nog werk aan. Na twee lengtes van 25 meter zwemmen heb ik de tijd van 4 lengtes door mijn compagnon nodig om uit te blazen. Nu durf ik zoiets zeggen, omdat het te maken zou kunnen hebben met mijn zwangerschap. Ik schrok toch wel. Maar het was best wel aangenaam in 't water.)

- een babbel en een drankje achteraf in de cafetaria van 't zwembad

- bezoekjes aan enkele van onze favoriete gezinnen, die bovendien een alweer een hoop extra zwangerschapskleren én wat babyspullen opleverden

Ik genoot deze week iets minder van

- vieze grijze sneeuwdrek
- stevige warme schoenen - omdat die bij mijn ouders stonden en ik het dus met minder warme exemplaren moest doen, die bovendien minder grip op de gladde sneeuw en ijs hebben
- het verbranden van mijn duim bij het bakken van speculaas
- een iets te korte nacht (ik weet het wel, mensen zonder kinderen weten niet wat korte nachten zijn, maar toch. Ik had een paar uur meer kunnen gebruiken - het zou mijn humeur op zondag ten goede gekomen zijn) 
- een glijpartij die eindigde met een harde smak op mijn achterste, op de gladde oprit van mijn schoonouders
- het besef van kwetsbaarheid en de ongerustheid over dat kleintje na zo'n smak. Wéten dat er niets aan de hand is, maar beseffen dat je, eens je een kind hebt verwekt, nooit meer helemaal gerust zal zijn. 

Ik genoot dan ook het allermeest van

- de geruststellende stampjes, een uurtje na de feiten. In morse: "alles is oké, mams". 


Reacties

  1. Héél herkenbaar! Eens ik de zoon zijn eerste stampjes voelde dacht: 'nu ga ik nooit nog 100% gerust zijn.' Dat betert trouwens, maar het vraagt tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja Kristien,
    begin maar al te wennen aan al die ongeruste gedachten. Het is nog maar het begin...
    Maar ik heb zo een vermoeden dat jij een heel nuchtere mama wordt. Zo iemand die niet voor het minste de hele buurt bijeen schreeuwt. (gemiddelde mama's doen dat continu,grrrr) Daar krijg je alleen maar grijze haren van.

    Een dochter!

    Tot ons volgende wandeling.
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De vlagjes voor Gitte waren meer dan geslaagd! Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie