Doorgaan naar hoofdcontent

oep os sloefen*

* op onze pantoffels

Dat was hoe wij het nieuwe jaar inzetten. 't Was iets meer rock-and-roll dan dat nu klinkt - want we waren wel met een hoop vrienden samen en er kwamen cava (of kidibull), lekker eten en pakskes aan te pas - maar urenlang dansen in blitse outfits is al een paar jaar niet meer aan mij besteed. Toch niet op oudjaarsavond.

We trokken met de Fienen en hun aanhang het bos in om een paar dagen te 'kamperen'. In een kampeerhuis met bedden en een keuken, dus echt kamperen is dat niet, maar toch best wel basic allemaal. Zeven fienen, zes mannen, 12 kinders waaronder twee baby's en twee in de maak. Oudjaar vieren wij alternerend met onze twee vriendengroepen - het was dus een mooie gelegenheid mijn berichtje van twee jaar geleden te herlezen. Wat is er sindsdien veranderd? Eigenlijk niet zo overdreven veel. Buiten dan die buikbewoner hier. Maar ik vrees nog altijd de chaos die dat met zich mee gaat brengen. Vandaar mijn soberheidsvoornemen (weinig kopen enzo, alles zo simpel mogelijk houden). Dit jaar vroeg niemand me wat ze me moesten wensen, dat ligt blijkbaar nogal voor de hand. En dat is zo. Op dit moment is er eigenlijk niets belangrijker dan een gezonde, lieve baby.

Ik denk dat ik voor alle Fienen spreek als ik zeg dat we eerlijk gezegd een beetje schrik hadden voor dit weekend. Of dat wel leuk en ontspannend zou zijn, met die kleuterklas aan ons been. Maar ik spreek ook voor alle Fienen als ik zeg dat dat uiteindelijk allemaal reuze meeviel. Meer zelfs: het was zelfs plezant. Een gezond evenwicht tussen georganiseerde kinderactiviteiten (een fietstocht, een schattenzoektocht, een fakkeltocht, nieuwjaarszingen, knutselen Ć©n een heel kort verjaardagsfeestje (vijf jaar geleden lag er namelijk een Fien te puffen op oudjaarsavond) en vrij spelen maakte dat ze doorgaans in toom werden gehouden. Een paar pedagogische diploma's en massa's ervaring als ouders en als scoutsleiding waren hier wellicht niet vreemd aan.

Best wel fijn gezelschap, die pateekes. Maar er gaat toch weinig boven het moment dat ze allemaal in hun bed liggen. Hoewel er dan nog om de tien minuutjes een gil door een babyfoon weergalmt. Maar dat is voorlopig mijn zorg nog niet.

Op oudjaarsavond deelden we toen pakjes uit. Op voorhand werden er naampjes getrokken. Fijn toeval wil dat mijn uitverkorene hier nog een lapje stof bij mij had liggen, waarvan ik ooit een rokje voor haar maakte. Aangezien ze sinds een paar maanden gezegend is met een prachtige dochter, zocht ik een patroontje voor een babyjurkje. Gevonden bij de droomfabriek, waar ik gegarandeerd nog vele andere dingen van ga maken. Wat een heerlijke blog, met prachtige patroontjes.


dixit mama 'nog een beetje te groot, maar te mooi om in de kast te laten hangen'



Ik wens u allen een schoon jaar. Zonder veel verdriet, in goede gezondheid. En ik wens mezelf inderdaad een gezonde baby. Het wordt trouwens een meisje.

Reacties

  1. leuk! en ook voor jullie een gelukkig nieuwjaar (en lieve baby uiteraard) Ik hoor u tot hier denken hoe veel meer ge wel niet kunt naaien voor 'n meisje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, meisjes zijn supertof, ik weet eigenlijk geeneens of ik ooit wel een jongen zou willen. Ik haatte roze, maar ben helemaal bekeerd. Veel succes met de baby en ik wens je vooral een vlotte bevalling.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. allez, al die hemdjes en pakjes enzo. Jongens zijn minstens even tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en ik had juist nog 2 keigoeie jongensnamen voor je gevonden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Cutie pie! (En dat patroontje is inderdaad een heel goed, ik heb het - inclusief variaties - ook al verschillende keren gebruikt)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wel benieuwd naar die namen Nele, we komen op dat vlak duidelijk goed overeen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een meisje!! Jurkjes, rokjes, leuk leuk leuk! Een supertof, gezond, liefdevol en creatief 2013 gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik hoop ook op een lieve, gezonde en rustige baby!
    Mag ik u enkele namen meegeven? Ik ga toch geen kinders meer baren, dus ge moogt ze allemaal hebben! ;-)
    Olivia, EloĆÆse & Colette
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk Sanseveria - de twee buitenste staan zowaar al op mijn lijstje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, fijn! En bij meneer Fresita? De Gilbert vond Olivia niet schoon, gelukkig kwamen we over onze eerste naam direct overeen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Over geen van beiden is hij heel enthousiast. Maar uiteindelijk zijn we het eens geworden, we zijn al vrij zeker van de naam. Straf genoeg eentje die hij bedacht heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. :-) Ik zal ze u zeggen. Donderdag?
    Colette is ook tof zeg. Ik wou nog wel meedenken maar ik lees nu dat ge al vrij zeker zijt #curieus!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 't is ne schone zalle :-)
    En ja, normaal gezien zie ik je donderdag. Tot dan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie